لیزر موهای زائد

لیزر موهای زائد:
لیزر مو به فرآیند برداشتن موی ناخواسته در نواحی مختلفی از بدن مانند صورت، پشت لب، پیشانی، گوش ها، گردن، شکم و ناحیه تناسلی، پوست صورت، چانه و گونه ها رشد می کند به وسیله ی مواجهه با پالس های نور لیزر است که فولیکول مو را تخریب می کند . این عمل به صورت آزمایشی به مدت بیست سال انجام شده و اثر بخشی آن به اثبات رسیده است.
بشر تاکنون روش های زیادی برای رفع موهای زائد ابداع کرده است، برخی روش ها موقتی و قدیمی هستند عبارتند از : اپیلاسیون، کرم ها و پودرهای موبر، بند انداختن و همچنین استفاده از موچین و تیغ اصلاح، محلول های شیمیایی و موکن های خانگی . اما استفاده از روش های مذکور باعث رشد مجدد موهای زائد شده و هر کدام از این روش ها می تواند با عوارض و حساسیت هایی را ایجاد کند .

✔ مکانیسم عمل لیزر موهای زائد:

اصل کلی لیزر مو، گرماکافت نوری انتخابی (SPTL) است که تطبیق طول‌ موج معینی از نور و طول ‌مدت پالس به منظور حصول اثر بهینه بر روی بافت هدف با حداقل اثر روی بافت مجاور است. لیزرها ممکن است منجر به آسیب محلی به وسیله حرارت‌ دهی انتخابی ماده هدف انتخابی (ملانین) در قسمتی شوند که منجر به رشد مو می‌شود (فولیکل) و در همین حال بقیه‌ ی پوست را حرارت نمی‌دهند. نور به وسیله اجسام تاریک جذب می‌شود از این رو انرژی لیزر ممکن است به وسیله‌ی ماده‌ ی تیره‌ی موجود در پوست جذب شود که با سرعت و شدت خیلی بیشتری می‌باشد. این ماده هدف تیره یا کروموفور ممکن است به صورت طبیعی وجود داشته باشد یا اینکه به صورت مصنوعی ایجاد شود.

ملانین به عنوان کروموفور اصلی برای لیزرهای مو موجود در بازار در نظر گرفته می‌شود. ملانین به صورت طبیعی در پوست وجود دارد و رنگ پوست و مو را بوجود می‌آورد.لیزر، تنها موهای سیاه یا قهوه‌ای را می‌تواند از بین ببرد. لیزر با موی خشن تیره بهترین عملکرد را دارد. پوست روشن و موی تیره یک ترکیب ایده‌آل و موثر می‌باشند و بهترین نتایج را تولید می‌کنند.

بسیاری از بیماران رشد مجدد کامل مو را در قسمت‌های لیزر شده خود سال‌ها پس از درمان تجربه می‌کنند. این امر بدین معناست که با وجود اینکه لیزر مو با این دستگاه‌ها به طور دائمی مجموع تعداد موهای بدن را کاهش می‌دهد با این حال آنها منجر به از بین بردن دائمی تمام موها نمی‌شوند.

لیزر مو به خاطر سرعت و اثربخشی خود محبوب شده است هرچند که میزانی اثربخشی وابسته به مهارت و تخصص اپراتور لیزر و انتخاب و موجودیت تکنولوژی‌های مختلف لیزر بکار رفته برای این عمل و نوع پوست و مسائل داخلی و هورمونی شخص میباشد.
فاصله بین جلسات بین سه تا شش هفته است و تقریبا بین ۶ تا ۸ جلسه نیاز است.بعد از لیزر باید تا چند روز از کرم ترمیم کننده استفاده کرد و نباید موهای باقیمانده پس از هر جلسه را با روشهایی مثل اپیلاسیون خارج کرد.

دکتر هومان حسینی

پوست، مو و زیبایی

جهت اطلاع از آدرس و ساعات کاری و تماس لطفا کلیک کنید